Emitt Fuarı Rekor Katılımla Tamamladı!!!

14-17 Şubat tarihleri arasında 12. kez düzenlenen EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) bu yıl rekor düzeyde katılımcıyı ve profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. 50 ülkeden 2500 katılımcı, fuarın profesyonellere açık ilk 2 gününde dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 40,000’e yakın turizmciyle buluştu. EMITT, katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektöründe düzenlenen uluslararası fuarlar arasında ilk ondaki yerini sağlamlaştırdı ve ilk 5’e yöneldi. 

14-17 Şubat tarihleri arasında 12. kez düzenlenen EMITT (Doğu Akdeniz ve Seyahat Fuarı) rekor düzeyde katılımcı ve profesyonel ziyaretçi sayısına ulaşarak bu yılı tamamladı. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Fuar, 50 ülkeden 2500 katılımcı ve 40.000’e yakın profesyonel ziyaretçisi ile bu yıl da Avrasya’nın en büyük turizm buluşması oldu. Dünyada turizm sektöründe yapılan fuarlar içinde ilk 10’da gösterilen ve sıralamadaki yeri 2008 fuarıyla ilk 5’e doğru yönelen EMITT için bu yılki katılımcıların %35’i şimdiden 2009’daki yerlerini aldı.

Profesyonel ziyaretçi ve katılımcı sayısında %30, stand kurulan alan büyüklüğünde %50 artış
Yoğun ilgiyle karşılanan EMITT’te profesyoneller aylarca ulaşıp buluşamayacakları firma ve kişiler ile bir araya gelirken, İstanbullu tatilciler de 10 salonu gezerek Türkiye ve dünya turu yapma olanağı elde etti. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen firmalar, EMITT’in artık hem profesyoneller hem de tüketici ve tatilciler için turizmde gerçek anlamda bir buluşma noktası haline geldiğini belirtti.
Fuarın profesyonellere açık ilk 2 gününde ziyaretçi sayısı 40.000’e ulaştı. Bu sayı geçen yıl 30.000 idi. Böylelikle profesyonel ziyaretçi sayısında %30’dan fazla artış gözlendi. Fuarın katılımcı sayısı geçen yıla göre %30, stand kurulan alan büyüklüğü ise %50 artmıştı.

Fuar 4 günde dünyayı ve Türkiye’yi gezdirdi
Fuar’ın her zaman en renkli bölümünü oluşturan belde ve bölgelerdeki stand görevlileri beklediklerinin üzerinde ilgi gördüklerini ifade ettiler. EMITT sırasında yaptıkları tanıtım sayesinde önemli oranda geri dönüşler aldıklarının da altını çizdiler.

Sektörün değişik kesimlerinden Fuar’a katılan meslek kuruluşu örgütleri, Türkiye’nin turizmde geldiği yerin anlaşılması için EMITT’in iyi bir platform olduğunu belirttiler.

Yurtdışından gelen katılımcılar dört günlük süre içinde Türkiye’nin her bölgesinden kişi ve firmalar ile görüşme olanağı elde ettiler. EMITT’i ziyaret eden profesyoneller burada stand açan çok sayıda ülke ve beldeden yeni bağlantılar yakalama olanağı bulduklarını söylediler. EMITT Fuarı’na katılan yerli ve yabancılar, Fuar’ın Türkiye’nin turizmdeki aynası olduğunu belirterek, “Türkiye’de turizm ile ilgili herşey ve ülkenin bu alanda geldiği nokta, en iyi bu Fuar’da görülebilir” dediler.

Kimi firmalar görüşmelere yetişemediklerini ifade ederek, Fuar’ın profesyonellere açık olduğu günlerin sayısının artırılmasını istedi. Ziyaretçiler de bilinen yerlerin yanı sıra turizmde öne çıkmak isteyen çok sayıda yeni bölge, belde ve yeri tanıma olanağı elde ettiler.

EMITT 2009 için şimdiden yer aldılar
EMITT katılımcılarının yüzde 35’i, 2009 için yerlerini şimdiden aldı. Fuar’ın düzenleyicisi Ekin Fuarcılık Direktörü Hacer Aydın, Fuar’ın açıldığı günden itibaren 2009 için yerlerini şimdiden almak isteyen çok sayıda katılımcı olduğunu belirtti.

Hacer Aydın, EMITT’in yapıldığı ilk iki günde, TÜYAP’ın 10 salonuna dağılmış 2500 katılımcının yer aldığı standların yoğun ziyaretçi akınına uğradığını, halka açık son iki gün olan Cumartesi ve Pazar günlerinin ise kara rağmen tatilci ziyaretçilerin ilgisinin eksik kalmadığını belirtti. Aydın, katılımcı ve ziyaretçilerin ilk iki günü büyük iş bağlantılarıyla tamamladıklarını ve bunun üzerine 2008 katılımcılarımız 2009 yılı için kendilerine daha iyi ve büyük yer verilmesi talebi ile gelmeye başladılar” dedi. Aydın, 2009 yılı için aldığı yeri büyütenlerin yanı sıra, farklı bölümlerde birden çok stand açma yönünde de talepler aldıklarını ifade etti.

EMITT 2009 için daha Fuar devam ederken rezervasyon yaptıranlar arasında yurtdışı katılımcılar kadar belde, bölge ve illerin de bulunduğunu belirten Hacer Aydın, şunları söyledi: “Geçen yıla kadar HOTEQ ve Uluslararası Mutfak Günleri ile birlikte yapılan EMITT, bu yıl bütün salonları tek başına doldurdu. Bu yıl kullanılan salon sayısı daha da arttığı gibi Fuar’ın alanı da büyüdü. Buna rağmen gelen taleplere karşılık vermekte zorlandık. Daha Fuar’ın ilk günü 2009 yılı için çok sayıda sözleşme imzalama talepleri aldık. Bu, Fuar’ın son günü olan 17 Şubat’a kadar sürdü. Bunun sonucunda katılımcıların yüzde 35’i 2009 yılı sözleşmelerini yaptırmış oldu.”
Kaynak: www.emittistanbul.com

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>