EMİTT 2010 Yaklaşıyor

 

Geçen yıl bir ilke imza atarak konuk ülke uygulamasını başlatan EMITT Fuarı, 2010’da Mısır’ı ağırlıyor. 2006 yılında 44 bin, 2007 yılında 50 bin, 2008 yılında da 52 bin Türk turisti misafir eden Mısır, EMITT 2010 Fuarı’na konuk ülke olarak katılarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını bir kez daha açmaya hazırlanıyor. Asya’yı içine alan her bölgenin yanı sıra dünyanın dört bir yanından binlerce firmanın katıldığı EMITT 2010 Fuarı, geçen yıl başlattığı konuk ülke uygulaması kapsamında bu kez Mısır’ı ağırlıyor.

11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı’na konuk ülke olarak katılan Mısır, bölge için son derece büyük bir önem taşıyan bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Fuar süresince çok sayıda tanıtım faaliyeti yürütmeyi planlayan Mısır, küresel ekonomik krizin yarattığı durgunluğu EMITT 2010 Fuarı ile aşmayı amaçlıyor.

Türkiye’yi turizm açısında büyük bir potansiyele sahip son derece önemli bir pazar olarak gören Mısır, kısa bir zamanda dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olmayı başaran EMITT Fuarı sayesinde iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin daha da kuvvetleneceğine inanıyor. 2006 yılında 44 bin, 2007 yılında 50 bin ve 2008 yılında 52 bin Türk turisti misafir eden Mısır, EMITT Fuarı’na katılarak bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor.

3 yıl önce Türkiye’de bir turizm ofisi açan Mısır, EMITT Fuarı’na “Mısır’da Her Şey Var!” sloganıyla katılıyor. Kendini terapi, çöl, kültür, macera, kongre, tatil, spor, golf, dalış ve alışveriş gibi çeşitli turizm kategorilerinde önemli bir destinasyon olarak tanıtmak isteyen Mısır, sahip olduğu kültürel ve doğal güzellikleri tüm dünyanın gözü önüne sermeye hazırlanıyor.

Mısır Turizm Bakanı ve Mısır Turizm Müdürlüğü Başkanın da katılacağı EMITT 2010 Fuarı’nda bir basın toplantısı ve Mısır gecesi düzenleyecek olan konuk ülke, mutfağındaki eşsiz lezzetleri ve halk oyunlarını da İstanbul’a taşıyor. Fuar süresince ziyaretçilere çeşitli hediyeler vermeyi, Karkadi ve Tanr Hendi gibi yöreye özgü içecekler ikram etmeyi planlayan Mısır, Tennura dansı ile de EMITT 2010 Fuarı’na görsel bir zenginlik katmayı amaçlıyor.

Mısır Turizm Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Nehad Gamal Eldin ” EMITT 2010 Fuarına Sponsor olmaktan Mutluyuz”

EMITT201 Fuarı’na sponsor olmanın ülkesinin 2016 yılına ilişkin turizm stratejisi açısından son derece önemli olduğunu dile getiriyor ve ekliyor: “Mısır olarak EMITT Fuarı’na her yıl hiç aksatmadan katılıyoruz. Aldığımız iyi sonuçlar neticesinde bu yıl ‘konuk ülke‘ sıfatıyla fuara sponsor olmaya karar verdik. Bunun üzerine EMITT Fuarı’nı düzenleyen ve Ekin Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ekin Fuarcılık ile anlaşma imzaladık. Bakanlık düzeyinde katılacağımız EMITT 2010 Fuarı’nda 15 acente ile birlikte yer alacağız. Fuar’ın, katılan tüm ülke ve firmalarla işbirliği yapmamız için önemli bir platform olduğuna inanıyoruz.”

Mısır’ın Türkiye’de yalnızca piramitler ve Nil Nehri ile bilindiğini, ancak ülkesinde bunların yanı sıra pek çok tarihi ve doğal güzellik daha olduğunu ifade eden Nehad Gamal Eldin, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Mısır, Türk turistler için bilinenden çok daha fazlasını sunabilecek kapasiteye sahip bulunuyor. EMITT Fuarı, sahip olduğumuz değerleri hem Türkiye’nin hem de dünyanın bilgisine sunmamız açısından büyük bir fırsat.”

Ekin Fuarcılık A.Ş. Direktörü Hacer Aydın ise konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Ekin Fuarcılık olarak EMITT 2010 Fuarı’nda Mısır’ı ağırlayacağımız için büyük bir heyecan duyuyoruz. Fuar için aldığımız başvurular, hükümetin turizm sektörüne ısrarla ilgisizlik gösterdiği kriz döneminde Türkiye’nin rakiplerinin dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olan EMITT 2010 Fuarı’nda umut aradığını gösteriyor. Mısır’ın EMITT Fuarı’na ‘konuk ülke’ sıfatıyla sponsor olması da bunun en önemli göstergelerinden biri. Mısır’ın yanı sıra, bir diğer rakip ülke Yunanistan da Türk turistleri ülkesine çekebilmek için İstanbul ve Antalya gibi pek çok ilde tanıtım yapıyor. Türkiye’nin turizmde rakibi olan Yunanistan ve Mısır’ın bu girişimlerinin ardında ülkemizin bu alanda merkez bir ülke haline gelmesinin bulunduğunu düşünüyoruz. Bu durum ayrıca, çevre ve bölge ülkelerinin turizmdeki açılımları için Türkiye’yi platform olarak gördüklerini de açıkça ortaya koyuyor.”

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>